De Forbandede (DK)

• Fuzz-rock
• Label : Self
• Territory : World
• Booking : jens@audiblemusic.dk
• Home Town : Odense

De Forbandede dykker ned i den menneskelige materie.

De fire fuzzrockere i De Forbandede arbejder på ny musik. Albummet “Menneske” udkommer 2023, og bandet er allerede klar til at indtage landevejene og publikums hjerter. “Menneske” er opfølgeren til det anmelderroste album “Den Evige Nat” fra 2017 og er bandets tredje fuldlængde album.

De Forbandede – bestående af sanger og guitarist Peter Østergaard Chirstensen, tangentspiller Michael Hansen Buur, bassist Nicolei Martin Aagaard Rasmussen og trommeslager Ricky Christensen – blev dannet i slutningen af 2015. Et højt aktivitetsniveau både i studie og på tour har resulteret i to fuldlængde udgivelser, “De Forbandede” (2017) og “Den Evige Nat” (2017), flere singler og en lang liste med shows i både ind- og udland.

Med det nye album “Menneske”, leverer De Forbandede endnu engang en samling af solide, syrede fuzzrock-anthems med en lyd, der har rødder i bands som Black Sabbath, Monster Magnet og Baby Woodrose, men som umiskendeligt er De Forbandede. Sangene udforsker denne gang, som bandet selv siger, “alle de fejlbarlige mennesker på godt og ondt, i fortid og fremtid”.

De Forbandede drager i 2023 ud på tour, hvor publikum både kan glæde sig til at se de nye numre fra “Menneske” udført live for første gang, og selvfølgelig de gamle publikumsfavoritter fra de foregående plader. De Forbandedes liveshows er en sand masterclass i intensitet og indlevelse, som er blevet finpudset ved utallige shows på festivaler og spillesteder i årenes løb – og anmelderne har også her været gavmilde med de rosende ord:

Rockefeller Oslo:
“Appellen er umiddelbar; de massive riffene har en digg 90s-vibb gående, og den høyst involverte trommeslageren dæljer i vei som om det står om livet. Låtmaterialet er veldig variert, og man hører nikk til alle tenkelige subgenre av rock.” (link)

Vega Cph:
“As ever, a band’s showmanship is not only measured by the amount of energy they exude, however. Factors like tightness, nerve and the degree of connection with the audience play an equally crucial role and in all of these categories, De Forbandede perform better than most. Whether it is the pride and delight of hearing quality rock music sung in one’s native tongue or something else that drives it, the crowd reacts enthusiastically throughout — especially when the band really hits its groove with their slower, moodier and jammier compositions à la “Gnist bliver til flammer” and “Evig ild”.” (link)

Gutter Island Garagerock Festival:
“Den dansksprogede lyrik om flygtige saltopløsninger og kærlighed sendte associationerne afsted mod dem, der udformede den psykedeliske musikgenre på dansk grund. Det var nostalgisk og alligevel nyt og spændende.”