Stjernevask (DK)

• Dansksproget rock
• Territory : World
• Booking : jens@audiblemusic.dk
• Home Town : Copenhagen

STJERNEVASK er dansk rock, punk, grunge og rock’n roll.

De 3 bandmedlemmer har lange rødder i dansk rock og punk: Madelin Wilian (Micromind, m.fl.)
Troels Løkza (The Poets m.fl.) Ole Ballund (Midgets, Strejfer, Alligators m.fl.)
Stjernevask er både melankolsk og glad tralala med fuzz-vinger, feedback-hyle-hav, vølvesang og mandskor, og udover rockfundament, med klassiske instrumenter, spiller de på skruetrækker, brødrister, tuba og theremin.

Stjernevask debuterede i 2019 med albummet FORVANDLET og optog efterfølgende deres nyeste LP; SKT. STEFAN SESSION (udkom maj 2021) i Skt. Stefan Kirkens kirkerum. Her har sangskriver og guitarist Madelin Wilian genkomponeret gamle salmer af Brorson og Ingemann og udover et par egne, dukker Halfdan Rasmussen og Tom Kristensens tekster også op, med ny musik af Stjernevask. LP’en er, siden udgivelsen, blevet et samlerobjekt af vinylelskere og er revet væk.

Pressen skrev bl.a. om Stjernevask – Skt. Stefan Session:

Simon Heggum, Gaffa (5 ud af 6 stjerner ): “Omskrivningen af Brorsons kirkebasker, ”Op al den ting”, bliver til endnu en Nick Cave and The Bad Seedsk svingom i kirkerummets atmosfære, med dybt groovende kølletrommer og Troels Bechs edderkoppebas. Samtidig kræver det sgu nosser at skrive Gud ud af Brorsons skaberliderlige poesi. Det giver teksten en mere inkluderende og universel fascination af verden omkring os, og Wilians stemme giver den stigende intensivering i omkvædet en ekstra knytnæve ind mod målet. Det her er genfortolkning, når det står allerstærkest og viser, at man sagtens kan lave velsmagende vin på gamle druer.”

”Jeg kan anbefale Stjernevask på det stærkeste for at turde noget anderledes og skabe noget originalt. Gruppen formår både at genfortolke gennemtærskede klassikere og glemt guld, men tilføjer også nye nuancer til aftensangens skumring og formår rent faktisk at imponere en retromættet kritiker på vejen til nadver. Jeg kom kun for den dårlige altervin, men blev under prædikenen og blev født igen under postludium! Hallelujah!”

Stjernevask blev på baggrund af Skt. Stefan session indstillet til en Gaffa pris som årets danske rockudgivelse.

De er nu igang med indspilningen af næste album : HELTE OG KAT,  (udkommer vinter 22). Forvent psykedeliske soli, rock n roll og stærk dansk lyrik.

 

Medlemmer:

Madelin spillede en gang punkbas. Hun blev indenfor et halvt år kørt ned af knallert, smidt ned af en trappe, slået ned forfra og bagfra. Hun tog syre og druknede i det Indiske Ocean. En Japaner kom forbi og genoplivede hende. Så så hun lyset og skiftede sin bas ud med guitar.

Troels fik engang sceneskræk, da han syntes hans kontrollerende far var til stede blandt publikum til alle hans koncerter, hvad der var ren paranoia. Troels gik derfor til gestaltterapi, og det hele vendte. Nu har bandet Troels’ far med som fotostat blandt publikum for at Troels overhovedet kan spille.

Ole faldt en nat i søvn over en tegneserie og tændt stearinlys. Hele lejlighed udbrændte. Ole slap med livet i behold, nøgen, kun iført velsignelsessnor fra 16 inkarnation af Lama Karmapa. Ole spiller ikke koncert uden denne.